torsdag 13 juli 2017

30/7 Österlen: Vik-Kivik/Haväng, medelsvår endagstur


Beskrivning: Endagstur längst Österlens vackra kust. Turen passar ovana paddlare som vill prova havspaddling, eftersom Skånes ostkust  för det mesta är vindskyddad. Vi delar in oss i grupper efter ambition och önskemål. Samtliga grupper sjösätter i Vik och återsamlas där vid 17-17.30-tiden.. Det kommer att finnas flera möjligheter till strandhugg längst turen.Förslag på en något kortare tur: Paddling från Vik med första strandhugget vid Knäbäckshusen med dess fina korsvirkeshus.. Sedan rundar vi Stenshuvud och efter en lunchpaus finns det möjlighet att vandra upp till toppen för att beundra den milsvida utsikten. Det finns också tillfälle att bada. Denna tur blir ca 12-13 km lång.
Förslag på en normallång tur: Paddling från Vik till Kivik med möjlighet till strandhugg i Knäbäckshusen  I Kivik håller vi lunchrast; medhavd eller vid  Buhres fisk http://www.buhres.se På vägen hem finns möjlighet till bad vid Stenshuvud. Denna tur blir ca 18-19 km lång.
Förslag på en längre tur: Paddling Vik-Kivik-Haväng och Havängsdösen. Möjlighet till standhugg vid Knäbäckshusen, Stenshuvud, Kivk samt Vitemölle. Eftersom turen är längre finns inte möjlighet att ta lika långa pauser som vid de andra turerna. Denna tur blir ca 25 km.

Svårighetsgrad: Turen klassas som medelsvår. Det innebär att du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Nya medlemmar är mycket välkomna! Var uppmärksam på vind och väderutsikter och följ väderleksrapporten, så att du är bekväm med rådande vindar. Vid väst-sydvästliga vindar är paddlingen skyddad. Är du osäker, så kontakta turledare.

Avfärd: Vi träffas på söndag morgon klockan 8 för att surra kajakerna.
Hemkomst: söndag kväll ca 18-20.

OBS!  Tag med egna spännband till att surra kajaken med  (min 2,5 m, finns på Clas Ohlsson artikel nr 35-1283. Länk: http://www.clasohlsson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Att ta med: ett extra ombyte kläder och en regnjacka. Glöm inte solglasögon och solskydd  samt keps/solhatt vid fint väder.
Kajak bokar du genom att skriva upp numret på listan nedan. Havskajakerna i förråd 2 rekommenderas i första hand. Mycket erfarna paddlare kan också använda kajaker från förråd 3.
Karta för utskrift finns exempelvis här: http://kartor.eniro.se/m/pZC5H.  Förflytta kartan, zooma in och skriv ut.
Sista anmälningsdag är torsdag 27/7. Anmälan efter detta görs direkt ill turledaren.


https://docs.google.com/document/d/1dt22Zuv4PIUpx83LMopVZIWCr4UYLZPAOu8dGNsYTxM/edit?usp=sharing

Inga kommentarer: