måndag 24 juli 2017

4-6/8 Östra Blekinge, (medelsvår tur) ÖVERNATTNING I STUGA ELLER TÄLTBeskrivning: Paddelhelg i Karlskronas vackra skärgård mellan Sturkö, Utlängan och Torhamn. Turen bjuder på bra paddling både inomskärs och utomskärs. På turen finns möjlighet till fyrbesök på Långören, med utsikt över hela skärgården och besök i Gåseskär där den sovjetiska u-båten U 137 gick på grund 1981. Vi kan ha glasspaus i Torhamn och besöka utposten Stenhamn vid Utlängan,


Vi anpassar dagsturerna efter väder,  paddelvana och ambition – eventullt delar vi oss i några grupper.


Övernattning: två alternativ finns.
Flakskär: där det finns tre stugor med sammanlagt tolv platser. Hyrs via Karlskronas Turistbyrå . I fjol kostade stugorna 200 kr/natt för fyra personer. D campingen vid Sturkö.et finns även möjlighet att tälta, men det är relativt öppet och inte så mycket gräs. Faciliteter finns på Flakskär. Parkering finns på
Gullskär:  endast tältning. Det finns bra gräsytor. Ön ligger skyddat, men det saknas faciliteter.
Framför önskemål via kommentarer vid anmälning.


Svårighetsgrad: Turen klassas som medel dvs. du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Vana vid paddling i lite vågor på sundet är önskvärt., eftersom det kan gå vågor i skärgården vid blåst. Var uppmärksam på vind- och väderutsikter och följ väderlektsrapporterna. Nya medlemmar är mycket välkomna.


Avfärd: Fredag: Samling på klubben kl. 15:30 för att surra kajaker.
Hemkomst: sker söndag eftermiddag.


OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)


Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för två övernattningar. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.


Karta för utskrift: finns exempelvis på http://kartor.eniro.se


OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  Havskajakerna i förråd 2 och de mer stabila kajakerna i förråd 3 rekommenderas. Undvik kajaker med roder om ni inte är vana vid dem. De kan upplevas som ranka vid vågor.


Tänk på att även fylla i listan över bilar.

Sista anmälningsdag är tisdag den 1/8, anmälan efter detta görs direkt till turledare.
Vid frågor: Kontakta Monica Grönberg via Facebook eller monica.m.gronberg@malmo.se


https://docs.google.com/document/d/1YGO7g4FyUOq7KDIMrCyQPyQgIshUOLEJEXr-L0L5WNk/edit?usp=sharing

Just nu är det problem med länken, anmälan via Facebook!

Inga kommentarer: