söndag 20 augusti 2017

2-3/9 Immeln, (lätt tur) ÖVERNATTNING I TÄLT

Beskrivning: En perfekt sensommar/förhösttur genom det alltid lika vackra sjön Immeln. Den sägenomspunna sjön Immeln präglas av trolsk vildmark med steniga stränder och ett stort antal vikar. De hundratalet öarna ger en känsla av skärgård. Sjösättning vid kanotcentralen i Immeln. Övernattning i tält vid Breanäs. Dagsturer bla till Högön, med en fin utsikt över ImmelnSvårighetsgrad: Turen klassas som lätt - dvs. att du skall kunna paddla 10 km. motsvarande till två varv i kanalen. Nybörjare är mycket välkomna!!

Avfärd: Lördag: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: Hemfärd sker söndag eftermiddag.
OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för en övernattning. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm.

OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan. Havskajakerna i förråd 2 och de mer stabila kajakerna i förråd 3 rekommenderas

Sista anmälningsdag är onsdag den 30/8, anmälan efter detta görs direkt till turledare.
Vid frågor: Monica Grönberg via Facebook eller monica.m.gronberg@malmo.seAllmänt om turerna

●      För att delta i MKK:s turer skall du vara medlem, ha gått introduktionskurs eller motsvarande och vara simkunnig (minst 200 meter)
●      Turerna har svårighetsgraden lätt, medel eller svår. Mer information finns här: http://malmokanot.se/?page_id=14
●      Allt deltagande sker på egen risk.
●      Rimlig säkerhetsutrustning - från torra och rena kläder vid korta turer till reservpaddel, förbandslåda, reparationsutrustning, visselpipa, karta/kompass etc för långturer med överfartspaddlingar - skall medföras i kajaken. Är du osäker, kolla med den ansvarige för turen.
●      Var och en tar med egen mat och dryck.

●      Alla turer startar klockan 8.00 på Kanotklubben för lastning och gemensam transport (om inget annat anges.)

https://docs.google.com/document/d/1Vhyj26e4BIuI7wJqF3F2s5gXvjLx3j_zxghAriNFyyo/edit?usp=sharinghttps://docs.google.com/document/d/1Vhyj26e4BIuI7wJqF3F2s5gXvjLx3j_zxghAriNFyyo/edit?usp=sharing

Inga kommentarer: