söndag 6 augusti 2017

20/8 Hanö, svår endagstur (alternativt Immeln)


Beskrivning: Hanö ligger ca 4 km sydöst om Listerlandet. Ön har en bofast befolkning på 12 personer och är ca 2 kvadratkm stor. På ön finns bl a gästhamn, fyr, restaurang och ett museum som är öppet sommartid. Annat värt att s är den sk Bönsäcken, vilket är namnet på den norra udden. Den består av slipade stenar som flyttar sig beroende på vindriktningen, vilket gör att udden hela tiden ändrar form. På ön finns också dovhjortar. Hanö är den blåsigaste platsen i landet utanför fjällen,vilket gör att vi har Immeln som alternativ.Svårighetsgrad: Turen klassas som svår. God paddelvana krävs då det är en längre överfart i öppet hav. Är du osäker på om du kan följa med, kontakta turledare.

Avfärd: Söndag: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker.
Hemkomst: ca 20
OBS: Ta med egna spännband till att surra fast Kajaken med (min. 2,5 meter långa, finns på Claes Ohlsson att köpa (artikel nr: 35-1283, länk:http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)
.
Tips: Ta med fika och lunch. Glöm inte dricksvatten. Packa ner ett extra ombyte och en regnjacka. Vid soligt väder glöm inte solglasögon, keps/solhatt och solskyddskräm

OBS: Boka klubbkajak genom att skriva upp motsvarande nummer i tabellen nedan.  

Karta för utskrift finns exempelvis här: http://kartor.eniro.se/m/pZC5H.  Förflytta kartan, zooma in och skriv ut.

Sista anmälningsdag är torsdag den 16/9. Anmälan efter detta görs direkt till turledare.(Immeln: är en stor sjö i Kristianstads kommun. Den präglas av trolsk vildmark,steniga stränder och många vikar. Den många öarna ger en känsla av skärgård. Att paddla på Immeln räknas som en lätt tur.)


https://docs.google.com/document/d/1fvmeaxPQsO1VtklG_mHJUJ1iAqpTKmCblNsI-JFkphs/edit?usp=sharing
Inga kommentarer: