söndag 13 augusti 2017

Camp Bornholm 2017

Fredag-Söndag 25/8-27/8: Camp Bornholm (medelsvår/svår)


Turledare: Peer Frisbo Jensen
Koordinator: Madeleine Nilsson


Beskrivning:
Även i år åker vi till den danska solskensön Bornholm. Med utgångspunkt i Allinge blir det en helg där vi kan paddla dagsturer. Vi kan paddla downwind, träna säkerhet, surf, teknik och leka i vågorna. Turen är till för dig som paddlar havskajak eller surfski och har paddlat några år och är van vid större vågor och krabb sjö.
Vi kommer att bo på Sandvig campingplats (http://www.sandvigcamping.dk/). Man betalar själv för boendet och det finns både möjlighet att tälta och att hyra stuga.
Vi träffas fredag kl 14 för att surra kajakerna och är tillbaka söndag kväll.


VISA kort kan användas.


Svårighetsgrad:
Turen klassas som medelsvår/svår. Turens svårighetsgrad beror på vädret, håll koll på väderprognosen och kontakta turledare om du är osäker på om du kan följa med.
Anmälan:
Anmäl dig på listan nedan. Kajak bokar du genom att skriva upp numret på den kajak du vill ha från havskajakerna i förråd två.
Sista anmälningsdag är söndag 20/8. Anmälan efter detta görs direkt till turledare. Bindande anmälan efter söndag 20/8 då vi behöver boka plats på färjan.
OBS! Ta med egna spännband till att surra kajaken med, minst 2,5 m. De finns att köpa på t.ex. Clas Ohlson med art nr 35-1283 http://www.clasohlson.com/se/Spännband/Pr351281000)

Allmänt om turerna


     För att delta i MKK:s turer skall du vara medlem, ha gått introduktionskurs eller motsvarande och vara simkunnig (minst 200 meter)
     Turerna har svårighetsgraden lätt, medel eller svår. Mer information finns här: http://malmokanot.se/?page_id=14
     Allt deltagande sker på egen risk.
     Rimlig säkerhetsutrustning - från torra och rena kläder vid korta turer till reservpaddel, förbandslåda, reparationsutrustning, visselpipa, karta/kompass etc för långturer med överfartspaddlingar - skall medföras i kajaken. Är du osäker, kolla med den ansvarige för turen.
     Var och en tar med egen mat och dryck.
     Alla turer startar klockan 8.00 på Kanotklubben för lastning och gemensam
transport (om inget annat anges).


https://docs.google.com/document/d/19gpnzWrkHP85jLtxYtWCAFtnpzASPHhG8elLAqG7gvw/edit?usp=sharing

Inga kommentarer: